De producten van Demeyere worden gemaakt volgens de hoogste kwaliteitsstandaarden. Bij normaal gebruik en een minimum aan onderhoud zullen ze je vele jaren voldoening geven. We geven je vanaf de aankoopdatum van je product garantie op productie- en materiaalfouten.

We bevelen sterk aan om onze producten met de hand af te wassen. Vaatwasproducten worden immers steeds agressiever en kunnen delen van het kookgerei aantasten. Zeker bij producten met een antikleeflaag raden we handwas aan. Het zal de levensduur van het product gevoelig verlengen en verkleuringen voorkomen.
Slijtage en verkleuringen als gevolg van het reinigen in de vaatwasser vallen niet onder garantie.

De garantie dekt geen gevolgen van normale slijtage, oververhitting of ander verkeerdelijk gebruik, zoals onder andere:

Vervorming of verbranden door oververhitting op een fornuis of open vuur (bv. BBQ, houtskoolgrill).

Lokale verbranding of vervorming door gebruik op een te kleine inductiezone, of door het niet correct plaatsen van het product op de inductiekookplaat. Lees de handleiding van je kookplaat voor informatie over de inductoren en/of kookzones.

Zware mechanische druk waardoor laspunten afscheuren, bijvoorbeeld door de pan te gebruiken als vleeshamer.

Verbranden van de antikleeflaag door gebruik onder een grill, gasbrander, door flamberen of oververhitting (bij temperaturen boven 230 °C).

Beschadiging van de antikleeflaag door gebruik van scherpe voorwerpen (bv. spatels, vorken, tangen) of reiniging met schurende middelen (bv. stalen schuursponsen of borstels).


Ook verkleuringen, de vorming van kalk of andere neerslag en krassen aan de binnen- of buitenzijde van het roestvrij staal worden niet als fabricagefout beschouwd.

Vervangstukken zoals rubberen afdichtingsringen, bakelieten onderdelen, glazen deksels, … vallen niet onder garantie, maar kunnen - zolang de voorraad strekt - vervangen worden. Deze dienst is evenwel niet gratis, voor meer informatie kun je terecht in je winkel van aankoop.

Garantietermijn voor particulieren

Wanneer je onze producten gebruikt voor huishoudelijke doeleinden, krijg je garantie tijdens de onderstaande termijn. De garantieperiode van je product wordt ook vermeld op de verpakking.

5 jaar garantie op alle producten met een antikleeflaag.
10 jaar garantie op onze producten zonder antikleeflaag uit reeksen zoals Bistro, Classic, Classico, Commercial, Diverto, Ecoline en Resto. Ook op de producten die niet tot een bepaalde reeks behoren (bv. fluitketel, mosselpot) krijg je 10 jaar garantie, tenzij anders vermeld.
30 jaar garantie op onze producten zonder antikleeflaag uit andere reeksen.


Garantietermijn voor professionelen

Wanneer je onze producten gebruikt voor professionele doeleinden, krijg je garantie tijdens de onderstaande termijn. De garantieperiode van je product wordt ook vermeld op de verpakking.

Geen garantie op producten met een antikleeflaag.
Geen garantie op producten zonder antikleeflaag uit reeksen zoals Bistro, Classic, Classico, Commercial, Diverto, Ecoline en Resto.
10 jaar garantie op onze producten zonder antikleeflaag uit andere reeksen.